Öppet vardagar

07.00 - 16.00

Stenskott vid besiktning

Vi lagar stenskott snabbt, enkelt och billigt

Har du fått ett stenskott i vindrutan? Det är viktigt att laga det snabbt så att rutan inte spricker och behöver ersättas med en ny. Vi fixar ditt stenskott snabbt och enkelt i vår auktoriserade verkstad. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss. Att laga ett stenskott tar sällan mer än 30 min och kostar mellan 0 och 200 kr i självrisk. Vi reparerar stenskott på alla bilmärken och modeller.

Har du fått ett stenskott försöker vi alltid att laga rutan i första hand. Det går snabbare, är billigare och bättre för miljön. Får du ett stenskott som inte lagas kan vindrutan spricka. Faktum är att stenskott är den vanligaste anledningen till att rutor spricker. Får du en spricka i rutan måste hela bytas.

Om ett stenskott är mindre än 2,5 cm stort och det är inte placerat i siktfältet eller precis intill fönsterkanten går det i regel att laga. Så länge du inte har fler än tre stenskott totalt försöker vi alltid att laga din ruta.

Är stenskottet bara en grop i rutan behöver det inte lagas. Det är bara stenskott som har små sprickor i sig som man behöver laga.

Har du hel- eller halvförsäkring (kallas även delkaskoförsäkring) på bilen täcker det en stenskottsreparation. Dessa försäkringar täcker kostnaden om vind-, sido- eller bakrutor skadas, spricker eller krossas.

I sådana fall betalar du enbart självrisken. Eftersom försäkringsbolagen gärna ser att du lagar stenskottet brukar självrisken vara mycket låg.

Vill du att vi ringer upp dig?